Ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στον Ξερόκαμπο Σητείας Κρήτη
Ενοικιαζόμενα δωμάτια στον Ξερόκαμπο Σητείας Κρήτη
Διαμονή στον Ξερόκαμπο Σητείας
Διακοπές στον Ξερόκαμπο Σητείας Κρήτη
Διακοπές στην ανατολική Κρήτη
Ξερόκαμπος, Ζήρος, Σητεία, Κρήτη
Fytrolakis Apartments
Σχετικά με τον Ξερόκαμπο

 
Ο Ξερόκαμπος Ζήρου είναι μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, που βρίσκεται στο νοτιοανατολικότερο άκρο της Κρήτης. 
 
Απέχει από το αεροδρόμιο Ηρακλείου 176 χλμ, από τον Aγιο Νικόλαο (μέσω Ιεράπετρας) 103 χλμ, από την Ιεράπετρα 69 χλμ, από τη Σητεία 45 χλμ, από το Βάι 35 χλμ, από το Παλαίκαστρο 28 χλμ, από τη Ζήρο 19 χλμ και από τη Ζάκρο 9 χλμ.
 
Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του Ξεροκάμπου είναι ότι συνδυάζει τη φυσική άγρια ομορφιά των βουνών και των φαραγγιών και τις πανέμορφες παραλίες με τα καταγάλανα, ρηχά και πεντακάθαρα νερά. Σε συνολικό μήκος ακτών 5 χλμ περίπου, υπάρχουν όλα τα είδη παραλιών.  Παραλίες με ξανθή άμμο, με ψιλό και χοντρό βοτσαλάκι, με βράχια, ακόμη και με λεπτό άργιλο για τους λάτρεις του φυσικού σπα.
 
Λόγω της γεωγραφικής θέσης του και του ζεστού κλίματος, ο Ξερόκαμπος προσφέρεται για μπάνιο περισσότερο από έξι μήνες το χρόνο.

Για τους λόγους αυτούς ο Ξερόκαμπος αποτελεί ιδανικό προορισμό για οικογένειες με παιδιά, αλλά και για εκείνους που αναζητούν ήρεμες και ξεκούραστες διακοπές.
 
Στον Ξερόκαμπο, ο επισκέπτης μπορεί επίσης να απολαύσει γνήσια μεσογειακή κουζίνα στις πέντε ταβέρνες του οικισμού. Υπάρχει επίσης Mini Market για κάλυψη αναγκών πρώτης ανάγκης.
 
Δεν υπάρχουν τραπεζικά καταστήματα ούτε ΑΤΜ για ανάληψη μετρητών.
 
Τα πλησιέστερα πρατήρια βενζίνης και φαρμακεία βρίσκονται στη Ζήρο και τη Ζάκρο.
 

Copyright © by Promotion Διαφημιστική, All rights reserved 2011   Τουριστικός Οδηγός Σητείας Insitia.gr